Інформація про попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції № 62/60/70-рп/к.20

Опубліковано 05 жовтня 2022 року о 10:55

За результатами розслідування справи 62/60/70-рп/к.20, розпочатої адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за ознаками ТОВ «ФОРМА», ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено» та ТОВ «ІБК «УКРБУД», ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, складене подання з попередніми висновками у справі від 16.08.2022 № 60-03/77п.

Відповідно до вказаного подання з попередніми висновками, пропонується:

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») та товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД», (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів під час участі у процедурі закупівлі «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. Розроблення робочої документації Подільського мостового переходу від дамби Русанівських садів (ПК 48+50.83) до бульвару Перова (ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013) (45000000-7 Будівельні роботи (IA01-9 Проектування та будівництво)) (роботи з проектування)», яка проводилась Комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», у системі електронних державних закупівель «ProZorro», ідентифікатор закупівлі - «Інформація, доступ до якої обмежено».

За порушення, яке викладене в пункті 1 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, яке викладене в пункті 1 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») та товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено»), вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у процедурі закупівлі «Розробка техніко-економічного обґрунтування щодо коригування проекту в частині лівобережних підходів до мостового переходу по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві». (ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013) (45000000-7 Будівельні роботи (IA01-9 Проектування та будівництво)) (проектні роботи)», яка проводилась Комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» у системі електронних державних закупівель «ProZorro», ідентифікатор закупівлі - «Інформація, доступ до якої обмежено».

За порушення, яке викладене в пункті 4 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, яке викладене в пункті 4 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») та товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено»), вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у процедурі закупівлі «Виконання будівельно-монтажних робіт за об’єктом: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві». Будівництво з’їздів з Подільського мостового переходу для забезпечення транспортного сполучення урочища Горбачиха. (Стадія – Проект). (ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013) (45000000-7 Будівельні роботи (IA01-9 Проектування та будівництво)) (проектні роботи)», яка проводилась Комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», у системі електронних державних закупівель «ProZorro», ідентифікатор закупівлі -
«Інформація, доступ до якої обмежено».

За порушення, яке викладене в пункті 7 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, яке викладене в пункті 7 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») та товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено»), вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у процедурі закупівлі «Проектні та вишукувальні роботи по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві» (Коригування). (ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013) (45000000-7 Будівельні роботи та поточний ремонт (IA01-9 Проектування та будівництво)) (роботи з проектування)», яка проводилась Комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» у системі електронних державних закупівель «ProZorro», ідентифікатор закупівлі - «Інформація, доступ до якої обмежено».

За порушення, яке викладене в пункті 10 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, яке викладене в пункті 10 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА», (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») та товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД», (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено»), вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у процедурі закупівлі «Виконання проектних та вишукувальних робіт по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. Розробка проектної документації на демонтаж вантового мосту через гавань р. Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів в Подільському районі» (Стадія – ТЕО). (ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013) (45000000-7 Будівельні роботи та поточний ремонт (IA01-9 Проектування та будівництво)) (проектні роботи)», яка проводилась Комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» у системі електронних державних закупівель «ProZorro», ідентифікатор закупівлі - «Інформація, доступ до якої обмежено».

За порушення, яке викладене в пункті 13 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ФОРМА» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено») штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, яке викладене в пункті 13 резолютивної частини цього подання, відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти товариство з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» (ідентифікаційний код юридичної особи «Інформація, доступ до якої обмежено»), штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Розгляд справи № 62/60/70-рп/к.20 заплановано на засіданні адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, яке відбудеться 13.10.2022 об 11 год 00 хв. за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45.

Пропонуємо керівникам або уповноваженим особам ТОВ «ФОРМА» таТОВ «ІБК «УКРБУД» бути присутніми на засіданні адміністративної колегії Північного міжобласного відділення Антимонопольного комітету України

При собі мати документи, що посвідчують особу та відповідні повноваження представника.

Про участь у засіданні адміністративної колегії просимо поінформувати територіальне відділення до 13.10.2022 на електронну адресу  [email protected] за тел. 248-03-71.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux