АТ «Житомиргаз» виконало рекомендації, які стосувались нав’язування встановлення побутових лічильників природного газу певних марок

Опубліковано 13 травня 2021 року о 16:12

30 березня 2021 року адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за результатами розгляду заяви мешканця Житомирської області щодо можливого порушення   АТ «Житомиргаз» (Товариство) законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема, в частині нав’язування встановлення побутового лічильника природного газу марки «Самгаз» надала Товариству обов’язкові для розгляду рекомендації припинити нав’язування побутовим споживачам встановлення засобів вимірювальної техніки певної марки та типу, а також привести Примірний (рекомендований) перелік засобів вимірювальної техніки для побутових споживачі у відповідність до Реєстру затверджених типів засобів вимірювальної техніки, який формує та веде ДП «Укрметртестстандарт».

На виконання рекомендацій Відділення АТ «Житомиргаз» надало копію наказу Товариства від 07.04.2021 № 02НО-76-0421 «Про внесення змін до наказу    АТ «Житомиргаз» від 16.12.2015 № 007.Н-475-1215», яким передбачено:

«1. Внести зміни в наказ від 16.12.2015 № 007.Н-475-1215 «Щодо затвердження примірного (рекомендованого) переліку засобів вимірювальної техніки для побутових споживачів», в тому числі і додаток № 1 до наказу від 16.12.2015 № 007.Н-475-1215, шляхом доповнення даного додатку № 1 нового змісту, а саме лічильниками з реєстру затверджених типів засобів вимірювальної техніки, який формує та веде Державне підприємство «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

2. Головному метрологу Товариства забезпечити актуалізацію переліку засобів вимірювальної техніки, який визначається реєстром затверджених типів засобів вимірювальної техніки, який формує та веде Державне підприємство «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», зокрема у випадку внесення змін до вказаного реєстру направляти оновлений реєстр, службовою запискою на начальників відповідальних структурних підрозділів, в тому числі центрів обслуговування клієнтів, для врахування в роботі, зокрема обслуговуванні замовників (побутових споживачів).

3. Начальникам структурних підрозділів, які відповідають за роботу центрів обслуговування клієнтів, та їх підлеглим, вказати на необхідності, при здійсненні перемовин із замовниками (побутовими споживачами) робіт по заміні лічильників, вузлів обліку газу, реконструкції тощо, стосовно акцентування уваги замовника (побутового споживача) на тому, що вибір засобу вимірювальної техніки є виключним правом замовника (побутового споживача), але в будь-якому випадку технічна характеристика такого засобу вимірювальної техніки має відповідати виконавчо-технічній документації на об’єкт газопостачання замовника (побутового споживача).

4. Начальникам структурних підрозділів забезпечити ознайомлення з даним наказом всіх працівників Товариства, залучених до його виконання.».

Зважаючи на зазначене, АТ «Житомиргаз» виконало надані рекомендації.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux