ВРКП "ВИШГОРОДТЕПЛОМЕРЕЖА" ТА ВИШГОРОДСЬКІЙ РАЙОННІЙ РАДІ РЕКОМЕНДОВАНО ВЖИТИ ЗАХОДІВ ДЛЯ УСУНЕННЯ НАСЛІДКІВ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ НА РИНКУ НАДАННЯ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ У М. ВИШГОРОД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Опубліковано 12 червня 2020 року о 15:02

Північним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснено розгляд заяв гр. Коваль Г.М. щодо порушення ВРКП «Вишгородтепломережа» законодавства про захист економічної конкуренції під час надання послуг з централізованого опалення у територіальних межах м. Вишгород Київської області.

За результатами розгляду вказаних заяв Відділенням встановлено, що ВРКП «Вишгородтепломережа» у період з 01.01.2018 по 26.02.2020 займало монопольне (домінуюче) становище на ринку надання послуг з централізованого опалення населенню у територіальних межах м. Вишгород Київської області, де розташовані мережі, які використовуються (експлуатуються) ВРКП «Вишгородтепломережа» для надання послуг з централізованого опалення своїм абонентам (споживачам), як таке, що не мало на цьому ринку жодного конкурента.

ВРКП «Вишгородтепломережа» не було дотримано порядок доведення до споживачів інформації про намір здійснити зміну до тарифу на централізоване опалення у межах м. Вишгород Київської області у листопаді 2018 року, у серпні 2019 року та у листопаді 2019 року.

Недотримання ВРКП «Вишгородтепломережа» порядку доведення до споживачів інформації про намір здійснити зміну до тарифу на централізоване опалення у межах м. Вишгород Київської області має наслідком неможливість споживачами надати свої пропозиції та зауваження щодо зміни такого тарифу, що, в свою чергу, призвело чи могло призвести до ущемлення їх інтересів при отриманні відповідних послуг.

При цьому, Вишгородська районна рада, не здійснивши контроль за дотриманням ВРКП «Вишгородтепломережа» порядку доведення до споживачів інформації про намір здійснити зміну до тарифу та затвердивши рішеннями від 29.11.2018 № 502-33-VII, від 20.08.2019 № 649-39-VII та від 12.12.2019 № 698-41-VII тарифи на послуги з централізованого опалення, які були розроблені ВРКП «Вишгородтепломережа», легітимізувала порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку вказаного суб’єкта господарювання, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках надання послуг з централізованого опалення у межах м. Вишгород Київської області.

У зв’язку з цим, адміністративна колегія Відділення надала ВРКП «Вишгородтепломережа» та Вишгородській районній раді обов’язкові для розгляду рекомендації протягом 10 календарних днів з дня отримання цих рекомендацій вжити заходів для усунення наслідків порушення законодавства про захист економічної конкуренції, причин виникнення цього порушення та умов, що йому сприяють, яке полягало у недотриманні порядку доведення до споживачів інформації про намір здійснити зміну до тарифів на централізоване опалення у м. Вишгород Київської області.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux