ПФ "ПЕТРО ВЕЛИКИЙ" РЕКОМЕНДОВАНО ВЖИТИ ВИЧЕРПНІ ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ НА РИНКУ НАДАННЯ РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Опубліковано 12 червня 2020 року о 14:51

Північним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України (попередня назва – Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України) проводиться дослідження щодо дотримання законодавства про захист економічної конкуренції учасниками ринків надання ритуальних послуг у м. Києві та Київській області під час проведення заходів, направлених на запобігання поширенню на території України короновірусної хвороби (COVID-19).

За інформацією з відкритих джерел інформації у мережі Інтернет, деякі суб’єкти господарювання (зокрема ПФ «Петро Великий») підвищили свої тарифи на ритуальні послуги стосовно осіб, померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19) або підозри на неї, в 3-5 разів.

За результатами проведеного дослідження Відділенням встановлено, у наданих ПФ «Петро Великий» прейскурантах відсутнє окреме визначення вартості послуг з копання могил у літній та зимовий період у с. Здорівка Васильківського р-ну Київської обл. та стосовно осіб, померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19) або підозри на неї, що може призвести до ущемлення інтересів замовників таких послуг (родичів померлих).

Крім того, ПФ «Петро Великий» повідомила Відділенню, що вартість надання Фірмою ритуальних послуг (в тому числі включених до Необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг) встановлювалась (затверджувалась) виключно самою Фірмою.

При цьому, ПФ «Петро Великий» не надала до Відділення копії договорів про надання ритуальних послуг, укладених Фірмою з відповідними органами місцевого самоврядування або ритуальними службами, а також документів, які підтверджують встановлення органами місцевого самоврядування тарифів ПФ «Петро Великий» на ритуальні послуги, які включено до Необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг.

Враховуючи наведене, 12. червня 2020 року адміністративна колегія Відділення надала ПФ «Петро Великий» обов'язкові для розгляду рекомендацій щодо:

1) укладення з відповідними органами місцевого самоврядування або ритуальними службами договорів про надання ритуальних послуг;

2) розробки та подання до відповідних органів місцевого самоврядування розрахунків тарифів на послуги з копання могил для встановлення тарифів на такі послуги у відповідності до вимог чинного законодавства.

Про результати розгляду рекомендацій ПФ «Петро Великий» зобов’язана повідомити Відділення протягом 20 календарних днів з дня їх отримання.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux