Відділення надало рекомендації суб'єктам господарювання на ринку ковбасних виробів щодо поширення інформації, що вводить в оману

Опубліковано 27 листопада 2013 року о 11:33

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації виробникам ковбасних виробів щодо припинення поширення інформації, що вводить в оману.

Згідно вимог чинного законодавства, щоб унеможливити фальсифікування ковбас традиційного асортименту, заборонено присвоювати новим видам ковбас традиційні назви, передбачені державними стандартами, а також використовувати їх назви з додаванням окремих слів.

Як встановило відділення, виробники ковбасних виробів – ФОП Матвійчук та ТОВ “Житомирський м’ясокомбінат” неправомірно присвоїли традиційні назви для тих ковбас, які вони виготовляли за власними технічними умови, а не відповідно до ДСТУ.

Так, ТОВ “Житомирський м’ясокомбінат” виготовляв ковбаси “Московська”, “Сервелат Російський Преміум”, “Сервелат Московський”, “Салямі Зерниста”, “Салямі Святкова”, а ФОП Матвійчук – “Українська”, “Суджук Кримський”, “Делікатесна” та “Салямі Зерниста”, технологія виробництва і смакові якості яких відрізнялись від традиційних.

На сьогоднішній день ковбаси “Московська”, “Українська”, “Суджук Кримський”, “Салямі Зерниста” зняті з виробництва, стосовно використання інших традиційних назв виробники зобов’язані повідомити відділення до кінця поточного року.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux