ТОВ «Амлак Стерілокс Україна» оштрафовано за вчинення дій, визначених законодавством як недобросовісна конкуренція

Опубліковано 18 жовтня 2022 року о 10:30

Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) 13 жовтня 2022 року прийняла рішення, яким визнала дії ТОВ «АМЛАК СТЕРІЛОКС УКРАЇНА» (далі – Товариство) з розміщення неповної інформації в частині зазначення Товариством на сайті https://sterilox.com.ua (далі – Сайт) відомостей про високу ефективність дезінфікуючого засобу «SterilOX» (далі – Продукція) у захисті від вірусів, бактерій, спор, грибків, біоплівки та універсальний вплив проти всіх видів патогенної флори, а також неточної інформації в частині повідомлення про ефективність Продукції проти COVID-19 порушенням, передбаченим статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, яка вводить в оману (далі – Рішення).

У ході розгляду справи, розпочатої адміністративною колегією Відділення, Відділенням встановлено, що:

Товариство документально  підтвердило ефективність Продукції щодо визначеного переліку мікроорганізмів, які знищуються на 99,999% протягом 2 хвилин та 99,99% протягом 30 секунд відповідно до зазначених методів тестування.

При цьому, Товариство на Сайті повідомляє про недоведену здатність Продукції щодо знищення усіх мікроорганізмів, що може надавати Товариству суттєвих конкурентних переваг.

Розміщена Товариством інформація про головні споживчі властивості Продукції не передбачає однозначного змісту, відповідно, є неповною, що може вводити в оману.

Також Товариство не надало до Відділення документів, що підтверджують віруліцидну дію (здатність вбивати вірус) Продукції саме проти Короновірусу   SARS-CoV-2, що спричиняє тяжкий гострий респіраторний синдром (коронавірусну хворобу COVID-19).

Отже, інформація, що розміщується на Сайті має ознаки неповної в частині зазначення Товариством на Сайті відомостей про ефективність (99,99%, 99.9999%) Продукції у захисті від вірусів, бактерій, спор, грибків, біоплівки, та неточної в частині повідомлення про ефективність Продукції проти коронавірусної хвороби  COVID-19.

При цьому, Інформація 1, 2 та 3 може сприйматися потенційними споживачами Продукції як така, що повідомляє про здатність останньої захищати від коронавірусної хвороби COVID-19 та має ефективність щодо невизначеного переліку бактерій, спор, грибків та біоплівки, що може спонукати споживачів до придбання такої продукції.

Згідно з Рішенням, за вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції ТОВ «АМЛАК СТЕРІЛОКС УКРАЇНА» оштрафовано на   68 000 грн та зобов'язано припинити вказане порушення шляхом припинення розміщення на сайті https://sterilox.com.ua неповної та неточної інформації, про що проінформувати Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України із наданням підтвердних документів.


*Примітка. Звертаємо увагу, що дана інформація викладається із врахуванням обмежень в інтересах нацбезпеки, територіальної цілісності або громадського порядку для запобігання ймовірної шкоди від оприлюднення такої інформації у зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux