Інформація про попередні висновки у справі № 214/60/64-рп/к.22 про порушення ТОВ «ТЕРРАФУД» законодавства про захист від недобросовісної конкуренції

Опубліковано 12 вересня 2023 року о 14:19

          

Північним міжобласним територіальним відділення Антимонопольного комітету України розглядається справа № 214/60/64-рп/к.22, , розпочатої за результатами розгляду заяви громадянки України від 17.01.2022 б/н (вх. Відділення № 60-01/5-АМ від 17.01.2022), за ознаками вчинення ТОВ «МВВ Інструментс» порушення, передбаченого статті 15¹ Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

За результатами збирання доказів у справі № 214/60/64-рп/к.22 складено подання № 60-03/150п від 02.06.2021 про попередні висновки у цій справі, яким пропонується:

1 Визнати дії товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕРРАФУД» (ідентифікаційний код юридичної особи Інформація, доступ до якої обмежено), які полягають у оформленні упаковки продукту «Паста-філата білково-жировий напівтвердий «Mozzaretta» трьома вертикальними смугами зеленого, білого та червоного кольорів, що відтворює кольори та порядок розміщення таких кольорів державного прапорту Італії, та з нанесенням на фронтальну сторону упаковки домінуючого напису «Mozzaretta», виконаного латиницею, що співзвучне та має схоже написання зі словом «Mozzarella» та напису «Паста-філата», в той час як цей продукт виготовлений з додаванням сировини немолочного походження (рослинних жирів), порушенням, передбаченим статтею 15¹ Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення суб’єктом господарювання невизначному колу осіб неточних та неправдивих відомостей про характеристики продукту «Паста-філата білково-жировий напівтвердий «Mozzaretta», зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що можуть вплинути на наміри споживачів щодо придбання товарів саме цього суб’єкта господарювання.

2. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕРРАФУД» (ідентифікаційний код юридичної особи Інформація, доступ до якої обмежено) штраф у розмірі до п’яти відсотків виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2022 рік.

3. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕРРАФУД» (ідентифікаційний код юридичної особи Інформація, доступ до якої обмежено) припинити порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, зазначене у пункті 1 резолютивної частини подання, шляхом приведення у відповідність упаковки продукту «Паста-філата білково-жировий напівтвердий «Mozzaretta» та усунення неточних та неправдивих відомостей про характеристики цього продукту, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що можуть вплинути на наміри споживачів щодо придбання товарів саме цього суб’єкта господарювання.

Засідання адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо прийняття рішення у справі № 214/60/64-рп/к.22 відбудеться 20 вересня 2021 року об 11 годині 00 хвилин в приміщенні Відділення за адресою: м. Київ, вул. Митрополита В. Липківського, 45.

Пропонуємо заявниці або її представнику бути присутніми на засіданні адміністративної колегії Відділення.

При собі мати документи, що посвідчують особу або відповідні повноваження представника, а також засоби індивідуального захисту.

Про участь у засіданні адміністративної колегії просимо поінформувати територіальне відділення до 16 год. 00 хв. 19.09.2023 на е-mаіl: [email protected] або за тел. 248-08-92.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux