Важлива постанова апеляційного суду

Опубліковано 07 жовтня 2021 року о 16:11

Важлива постанова апеляційного суду за новим колом розгляду справи щодо захисту чесної конкуренції у сфері здійснення охоронної діяльності об’єктів комунальної власності у місті Києві та вчасного реагування на такі дії Антимонопольним комітетом України. 

П’ятнадцятого вересня Північний апеляційний господарський суд, за новим колом розгляду справи, підтвердив законність рішення суду першої інстанції, яким той все ж таки відмовив Київській міській раді у задоволенні позовних вимог щодо скасування рішення Північного МТВ АМК у справі щодо свавільних дій Київської міської ради з надання КП «Муніципальна охорона» виключних (ексклюзивних) прав з охорони ряду об’єктів комунальної власності м. Києва без проведення відповідних конкурсів, обґрунтовано погодився з висновками Відділення в частині встановленого порушення.

Відтак, рішення Північного МТВ АМК щодо зобов’язання КМР припинити порушення законодавства про ЗЕК шляхом внесення змін до пункту 2.2 рішення Київської міської ради від 20.12.2018 № 532/6583 «Про деякі заходи щодо охорони та збереження майна комунальної власності територіальної громади м. Києва» в частині визначення надавачів охоронних послуг щодо об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Києва на підставі проведення прозорого (відкритого) конкурсного відбору (конкурс, тендер тощо) залишилося чинним, але з урахуванням приписів ГПК України набрання законної сили постанови суду апеляційної інстанції. 

Натомість, Відділенням, у випадку невиконання Київської міською радою обов’язкового рішення Північного МТВ АМК у місячний строк будуть невідкладно вживатися заходи щодо примусового виконання останнього шляхом звернення до суду з відповідним позовом з метою якнайшвидшого реагування та виконання останнього Радою. 

З текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна ознайомитись з дня складання останнього на офіційного веб-порталі Єдиного державного реєстру судових рішень справа № 910/19109/19.

З текстом рішення Північного МТВ АМК можливо ознайомитись за посиланням: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=91106&schema=kyivr  

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux