ТОВ «Завод Сталь Холдинг» (попередня назва ‒ ТОВ «Прушиньскі-Груп») оштрафовано за недобросовісну конкуренцію

Опубліковано 08 вересня 2021 року о 09:35

У ході розгляду справи, розпочатої за ознаками вчинення ТОВ «Завод Сталь Холдинг» (попередня назва ‒ ТОВ «Прушиньскі-Груп») порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, Відділенням встановлено, що ТОВ «Завод Сталь Холдинг» у період з 21.08.2019 по 08.02.2020 використовувало у власній назві та господарській діяльності позначення «Прушиньскі» та «PRUSZYNSKI» без дозволу     ТОВ «Прушиньскі» (Заявника), яке використовує вказані позначення з 2004 року, має виробничі потужності, територіальну мережу дилерів та набуло ділової репутації на ринку України.

При цьому, ТОВ «Прушиньскі»  і ТОВ «Завод Сталь Холдинг», основним видом діяльності яких є холодне штампування та гнуття, діють на одному ринку з виробництва та реалізації будівельних металевих конструкцій та їх частин, а тому перебувають в конкурентних відносинах.

Крім того, Відділенням встановлено, що до 21.08.2019 Відповідач мав інше найменування та здійснював інші види господарської діяльності. При цьому, протягом періоду з 10.08.2018 по 19.08.2019 Заявник та Відповідач фактично знаходились за однією адресою. Таким чином, Відповідачу було відомо про здійснення Заявником діяльності на ринку України.

Отже, змінюючи у серпні 2019 року назву Товариства на схожу із Заявником та аналогічні види діяльності, Відповідач мав намір здійснювати власну господарську діяльність, користуючись напрацьованою діловою репутацією ТОВ «Прушиньскі», обізнаністю споживачів про діяльність та продукцію останнього, як добре відомого учасника ринку.

Враховуючи наведене, ТОВ «Завод Сталь Холдинг» могло отримати неправомірні переваги у конкуренції, посилюючи свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом неправомірного використання позначень «Прушиньскі» та «PRUSZYNSKI» у власній господарській діяльності, в тому числі в назві та електронній адресі Товариства, оскільки схожість найменувань та видів господарської діяльності Заявника і Відповідача може створювати умови для виникнення у споживачів асоціації, що ТОВ «Прушиньскі» і
ТОВ «Прушиньскі-Груп» є пов’язаними, входять до групи компаній «Прушиньскі» та/або здійснюють реалізацію продукції одного виробника, що може призвести до змішування діяльності ТОВ «Прушиньскі» і ТОВ «Завод Сталь Холдинг».

Незважаючи на зміну у лютому 2020 року назви «Прушиньскі-Груп», ТОВ «Завод Сталь Холдинг» продовжує використовувати позначення «PRUSZYNSKI» у своїй електронній адресі [email protected].

За результатами розгляду справи адміністративною колегією Відділення 07 вересня     2021 року прийнято рішення, згідно з яким дії ТОВ «Завод Сталь Холдинг», які полягають     у  неправомірному використанні позначень «Прушиньскі» та «PRUSZYNSKI» у назві та електронній адресі Товариства без дозволу (згоди) ТОВ «Прушиньскі», яке раніше почало використовувати дані позначення у господарській діяльності, що може призвести до змішування з діяльністю цього суб’єкта господарювання, визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченим статтею 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

На ТОВ «Завод Сталь Холдинг» накладено штраф у розмірі 68 000 грн.

Порушника зобов'язано у місячний строк з дня одержання рішення припинити порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, про що повідомити Відділення у 10-денний строк з дня виконання з наданням підтвердних документів.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux