За даними моніторингу коливання цін на основні споживчі товари, який щотижня проводиться Відділенням з метою посилення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринках реалізації продуктів харчування відповідно до надісланої районними державними адміністраціями інформацією, протягом останнього тижня (з 14 по 20 травня 2015 р.) відбулось зниження роздрібних цін торгівельних мереж та підприємств торгівлі у таких районах Київської області:
- у Богуславському районі: -14,4% на яйця курячі, -3,1% на крупу манну, -2,1% на крупу гречану, -4,7% на борошно пшеничне в/г, -9,7% на макаронні вироби, -1,4% на цукор;
- у Києво-Святошинському районі: -2,8% на птицю (кури);
- у Сквирському районі: -2,0% на борошно пшеничне в/г;
- у Іванківському районі: - 4,3% на крупу манну, -9,6% на рис, -4,7% на олію соняшникову, -10,7% на крупу гречану, -4,9% на борошно пшеничне в/г, -5,2% на макаронні вироби;
- у Таращанському районі: -4,5% на рис, -4,1% на крупу гречану, -3,3% на борошно пшеничне в/г;
- у Миронівському районі: -4,1% на крупу манну, -1,5% на рис, -7,0% на борошно пшеничне в/г, -6,2% на макаронні вироби;
- у Броварському районі: -19,3% на рис, -1,9% на борошно пшеничне в/г, -8,5% на макаронні вироби, -2,0% на цукор;
- у Тетіївському районі: -3,4% на яйця курячі;
- у Фастівському районі: -3,7% на рис, -3,0% на олію соняшникову, -4,3% на крупу гречану, -10,0% на борошно пшеничне в/г, -8,0% на цукор;
- у Бородянському районі: -9,0% на крупу манну, -1,9% на рис, -6,2% на борошно пшеничне в/г, -5,7% на макаронні вироби;
- у Васильківському районі: -4,8% на рис, -17,2% на борошно пшеничне в/г, -4,1% на макаронні вироби, -13,3% на цукор, -9,4% на свинину.
Також по Київській області в цілому за останні 7 днів відбулось зниження цін: -1,2% на борошно пшеничне в/г, -1,5% на макаронні вироби та -1,8% на рис.
Відділення і надалі здійснюватиме моніторинг цін на продовольчих ринках Київської області, а також триматиме на контролі їх необґрунтоване підвищення та інформуватиме громадськість про вжиті заходи.