Північне МТВ АМКУ виявило ознаки порушення виконкомом Житомирської міськради конкурентного законодавства на ринку вивезення твердих побутових відходів

Опубліковано 08 лютого 2022 року о 13:54

За результатами розгляду заяви одного з суб’єктів господарювання, який здійснює професійну діяльність з вивезення твердих побутових відходів на території Житомира, Відділенням було встановлено, що Виконком у 2020 та 2021 роках прийняв ряд рішень.

Зокрема, згідно цих рішень виконавчий комітет зобов’язує балансоутримувача Полігону із захоронення побутових відходів забезпечити приймання таких відходів виключно від підприємств-перевізників твердих побутових відходів, які визначені за результатами конкурсу виконавцями цих послуг на певній території м. Житомира, а також зобов’язує управителів багатоквартирних будинків, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків укладати договори на вивезення окремих побутових відходів (твердих, великогабаритних, ремонтних) виключно з визначеними виконавцями послуг з вивезення побутових відходів.

 Вказані рішення обмежують права суб’єктів господарювання, які не були визначені виконавцями послуг з вивезення побутових відходів на певній території Житомира за результатом конкурсу, однак здійснюють відповідну діяльність згідно норм Закону України «Про публічні закупівлі», є управителями багатоквартирних будинків, яким співвласниками таких будинків замовлена послуга з вивезення відходів. щодо участі в конкуренції у сфері вивезення твердих побутових відходів поряд з іншими суб’єктами господарювання та створює несприятливі умови діяльності на ринку, оскільки не маючи укладеного договору по захороненню твердих побутових відходів, суб’єкти господарювання не можуть здійснювати діяльність з вивезення твердих побутових відходів замовників відповідних послуг на території Житомира.

Розпорядженням адміністративної колегії Північного МТВ АМКУ розпочато розгляд справи № 185/60/32-рп/к.22 за ознаками вчинення виконавчим комітетом Житомирської міської ради порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до спотворення конкуренції на ринку надання послуг з вивезення побутових відходів на території м. Житомир.

Наразі спеціалістами Відділення проводиться аналіз та збір доказів щодо відповідного порушення для прийняття рішення у справі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux