МІСЦЕВА ВЛАДА ВАСИЛЬКОВА МАЄ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ТОВ «РАУНД РІСАЙКЛІНГ» МОЖЛИВІСТЬ ЗДІЙСНЮВАТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ЩОДО ВИВЕЗЕННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ З МІСТА

Опубліковано 25 жовтня 2021 року о 13:12

У 2017 році в м. Васильків був проведений конкурс щодо визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів.

Унаслідок конкурсного відбору ТОВ «РАУНД РІСАЙКЛІНГ» набуло статусу виконавця послуг з вивезення побутових відходів в територіальних межах м. Васильків Київської області строком на 5 років.

У 2020 році було створено Васильківську територіальну громаду Обухівського району Київської області з адміністративним центром у м. Василькові.
15.01.2021 виконавчий комітет Васильківської міської ради оголосив про проведення нового конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території новоутвореної громади, в тому числі на території м. Васильків. Одночасно, приймаючи відповідне рішення про проведення нового конкурсу у 2021 році місцева влада вирішила вважати таким, що втратило чинність рішення щодо проведення конкурсу 2017 році в м. Васильків. Зазначені дії місцевого самоврядування позбавили ТОВ «РАУНД РІСАЙКЛІНГ» здобутого завдяки конкурентним механізмам права на здійснення господарської діяльності (до 21.04.2022 року) зі збирання побутових відходів в територіальних межах міста.

Зазначені дії виконкому містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50 та частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, що призвели до спотворення конкуренції на ринку надання послуг з вивезення побутових відходів в територіальних межах м. Васильків Київської області.

Враховуючи вищесказане, адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення АМКУ 21 жовтня 2021 року було надано
виконавчому комітету Васильківської міської рада обов’язкові для розгляду рекомендації припинити дії, направлені на усунення ТОВ «РАУНД РІСАЙКЛІНГ» з ринку надання послуг з вивезення побутових відходів в територіальних межах м. Васильків Київської області, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про результати розгляду (виконання) зазначених рекомендацій, шляхом забезпечення здійснення ТОВ «РАУНД РІСАЙКЛІНГ» діяльності з вивезення побутових відходів в територіальних межах м. Васильків Київської області, як виконавця послуг, визначеного на конкурсних засадах відповідно до чинного законодавства, виконком має повідомити Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у 20 денний строк.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux