КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» ВЧИНЯЄ ПОРУШЕННЯ КОНКУРЕНТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА НА РИНКУ ПЕРЕРОБЛЕННЯ (ТЕРМІЧНОГО ОБРОБЛЕННЯ) ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ В КИЄВІ

Опубліковано 16 липня 2021 року о 10:36

Північне МТВ АМКУ здійснило розгляд заяви ТОВ «ТПК ЕКО СВІТ» щодо наявності в діях «ЗАВОД «ЕНЕРГІЯ» структурного підрозділу
КП «КИЇВТЕПЛОЕНРГО» ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції під час надання послуг з перероблення (оброблення) побутових відходів від суб’єктів господарювання, які здійснюють професійну діяльність із збирання та вивезення побутових відходів у територіальних межах м. Києва.

В ході розгляду відповідної заяви та інформації отриманої від суб’єктів
господарювання та органів місцевого самоврядування Відділенням встановлено, що сміттєспалювальний завод відмовив ТОВ «ТПК ЕКО СВІТ» в укладанні договору на приймання відходів на утилізацію, що може поставити зазначене товариство у невигідне становище по відношенню до конкурентів. Також наведені дії «ЗАВОД «ЕНЕРГІЯ»
КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» можуть призвести до зменшення обсягу надання послуг, утворення додаткових витрат, створення значних труднощів для суб’єктів господарювання, які здійснюють професійну діяльність із збирання та вивезення побутових відходів у територіальних межах м. Києва.

Зазначені дії структурного підрозділу комунального підприємства містять ознаки порушення, передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 5 частини другої статті 13
Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання послуг з перероблення (оброблення) побутових відходів з територіальних меж м. Києва шляхом повної відмови від реалізації вказаних послуг, за відсутності альтернативних джерел їх придбання.

Враховуючи вищесказане, адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення АМКУ 15 липня 2021 року було надано
КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» в особі структурного підрозділу «ЗАВОД «ЕНЕРГІЯ» обов’язкові для розгляду рекомендації припинити дії, що містять ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції та усунути причини виникнення цих порушень і умов, що їм сприяють.

Про результати розгляду рекомендацій столичні комунальники зобов’язані повідомити Відділення протягом 30 календарних днів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux