Інформація про попередні висновки у справі № 39/60/39-рп/к.21 за ознаками вчинення комунальним підприємством Київської обласної ради «ЗБЕРІГАЧ» порушення законодавства про ЗЕК

Опубліковано 19 червня 2024 року о 19:53

Північним міжобласним територіальним відділення Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) здійснюється розгляд справи № 39/60/39-рп/к.21, розпочатої за ознаками вчинення комунальним підприємством Київської обласної ради «ЗБЕРІГАЧ» (далі – КП КОР «ЗБЕРІГАЧ») порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг із надання інформації про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, що виникли в установленому законодавством порядку до 01 січня 2013 року, шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на цьому ринку.

За результатами збирання доказів у справі № 39/60/39-рп/к.21 складено подання від 04.06.2024 № 60-03/172-П про попередні висновки у цій справі, згідно з яким пропонується:

1. Визнати, що комунальне підприємство Київської обласної ради «ЗБЕРІГАЧ» (попередня назва – комунальне підприємство «ПІВНІЧНЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ») (ідентифікаційний код юридичної особи 38733758; Київська обл., м. Ірпінь), яке є правонаступником комунального підприємства Київської обласної ради «ІРПІНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», комунального підприємства Київської обласної ради «БОРОДЯНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ» та комунального підприємства Київської обласної ради «МАКАРІВСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», у період з червня 2018 року по грудень 2019 року займало в межах міст Ірпінь, Березань та селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське Київської області, Бородянського, Броварського, Згурівського, Переяслав-Хмельницького, Макарівського, Яготинського районів Київської області монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг із надання інформації про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх  обтяжень, що виникли в установленому законодавством порядку до 01 січня 2013 року, з часткою 100%, оскільки на цьому ринку в нього не було жодного конкурента.

2. Визнати дії комунального підприємства Київської обласної ради «ЗБЕРІГАЧ» (попередня назва – комунальне підприємство «ПІВНІЧНЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ») (ідентифікаційний код юридичної особи 38733758; Київська обл., м. Ірпінь), яке є правонаступником комунального підприємства Київської обласної ради «ІРПІНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», комунального підприємства Київської обласної ради «БОРОДЯНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ» та комунального підприємства Київської обласної ради «МАКАРІВСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», які полягають у встановленні з 18.06.2018 по 19.12.2019 завищеної вартості послуг (робіт) із надання інформації про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, що виникли в установленому законодавством порядку до 01.01.2013, порушенням, передбаченим пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг із надання інформації про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, що виникли в установленому законодавством порядку до 01 січня 2013 року, шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на цьому ринку. 3. За порушення, зазначене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на комунальне підприємство Київської обласної ради «ЗБЕРІГАЧ» (попередня назва – комунальне підприємство «ПІВНІЧНЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ») (ідентифікаційний код юридичної особи 38733758; Київська обл., м. Ірпінь), яке є правонаступником комунального підприємства Київської обласної ради «ІРПІНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», комунального підприємства Київської обласної ради «БОРОДЯНСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ» та комунального підприємства Київської обласної ради «МАКАРІВСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ», штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2023 рік.

11 липня 2024 року об 10 годині 00 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 45, каб. 917 (зал засідань) відбудеться засідання адміністративної колегії Відділення щодо прийняття рішення у справі № 39/60/39-рп/к.21, розпочатої за ознаками вчинення КП КОР «ЗБЕРІГАЧ» порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Пропонуємо направити уповноважених представників (за дорученням, довіреністю) для участі у засіданні. Про участь у засіданні просимо поінформувати територіальне відділення на електронну пошту Відділення [email protected] до 17 години 00 хвилин 10 липня 2024 року. У разі зміни д

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux