Інформація щодо ППВ у справі № 10/60/10-рп/к.21 за ознаками вчинення ТОВ «УКРТЕХНОБЕЗ», ФОП Подоляком М.С. та ФОП Лащем Б.М. порушення законодавства про ЗЕК та про дату її розгляду

Опубліковано 21 березня 2023 року о 14:50

За попередніми висновками від 07.12.2021 № 60-03/270п у справі № 10/60/10-рп/к.21 пропонується:

Внести на розгляд адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України дане подання з попередніми висновками і матеріали справи № 10/60/10-рп/к.21 та прийняти рішення яким:


1. Визнати дії товариства з обмеженою діяльністю «УКРТЕХНОБЕЗ» та фізичної особи-підприємця Подоляка Михайла Степановича  порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у тендерній процедурі закупівлі «Поточний ремонт системи пожежної сигналізації (Облаштування системи протипожежної сигналізації та оповіщення про пожежу закладу)», яка проводилась Тернопільським обласним спеціалізованим будинком дитини, ідентифікатор закупівлі UA-2018-10-11-001178-b.

2. За вчинення порушення, яке викладене в пункті 1 резолютивної частини цього подання, відповідно частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «УКРТЕХНОБЕЗ»  штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

3. За вчинення порушення, яке викладене в пункті 1 резолютивної частини цього подання, відповідно частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на фізичну особу-підприємця Подоляка Михайла Степановича  штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

4. Визнати дії товариства з обмеженою діяльністю «УКРТЕХНОБЕЗ»  та фізичної особи-підприємця Подоляка Михайла Степановича  порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у тендерній процедурі закупівлі «Капітальний ремонт системи пожежної сигналізації (Облаштування системи протипожежної сигналізації та оповіщення про пожежу закладу)», яка проводилась комунальним закладом Київської обласної ради «Київська обласна психоневрологічна лікарня №2», ідентифікатор закупівлі UA-2018-08-01-001728-b.

5. За вчинення порушення, яке викладене в пункті 4 резолютивної частини цього подання, відповідно частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «УКРТЕХНОБЕЗ» ) штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

6. За вчинення порушення, яке викладене в пункті 4 резолютивної частини цього подання, відповідно частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на фізичну особу-підприємця Подоляка Михайла Степановича  штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

7. Визнати дії товариства з обмеженою діяльністю «УКРТЕХНОБЕЗ» та фізичної особи-підприємця Лаща Богдана Миколайовича  порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, під час участі у тендерній процедурі закупівлі «Система пожежної сигналізації. Система оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. Поточний ремонт системи автоматичної пожежної сигналізації хірургічного корпусу, вул. Іллінська 3/7 у Клінічній лікарні №15 Подільського району м. Києва», яка проводилась клінічною лікарнею № 15 Подільського району м. Києва (далі – Замовник-3), ідентифікатор закупівлі UA-2019-10-24-001291-b.

8. За вчинення порушення, яке викладене в пункті 7 резолютивної частини цього подання, відповідно частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «УКРТЕХНОБЕЗ»  штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Тридцятого__березня 2023 року об 11 годині 40 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, відбудеться засідання адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України по прийняттю рішення у справі № 10/60/10-рп/к.21 про порушення товариством з обмеженою відповідальністю «УКРТЕХНОБЕЗ», фізичною особою-підприємцем Подоляком Михайлом Степановичем та фізичною особою-підприємцем Лащем Богданом Миколайовичем законодавства про захист економічної конкуренції.

У зв’язку з наведеним, пропонуємо ТОВ «УКРТЕХНОБЕЗ», ФОП Подоляку М.С. та ФОП Лащу Б.М. або уповноваженим особам бути присутніми на засіданні адміністративної колегії, при собі мати документи, що підтверджують право представляти інтереси ТОВ «УКРТЕХ/НОБЕЗ», ФОП Подоляка М.С. Про участь у засіданні адміністративної колегії просимо поінформувати територіальне відділення до 29.03.2023 за тел. 248-08-92 або на е-mаіl: [email protected]

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux