ДП «Підприємство ДКВС України (85)» рекомендовано вжити вичерпних заходів щодо подальшого забезпечення мешканців гуртожитку сімейного типу ДП «Бучанська виправна колонія (№ 85)»

Опубліковано 24 грудня 2020 року о 15:30

ДП «Підприємство ДКВС України (85)» рекомендовано вжити вичерпних заходів щодо подальшого забезпечення мешканців гуртожитку сімейного типу державної установи «Бучанська виправна колонія (№ 85)», який розташовано за адресою: київська обл., смт Гостомель, вул. Ярова, буд. 283-а, послугами з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення до моменту визначення іншого виконавця таких послуг.

Північним міжобласним територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) на виконання доручення Антимонопольного комітету України здійснено розгляд звернення народного депутата України Дубінського О.А. щодо колективного звернення мешканців гуртожитку сімейного типу державної установи «Бучанська виправна колонія (№ 85)», який розташовано за адресою: Київська обл.,
смт Гостомель, вул. Ярова, буд. 283-А (далі – Гуртожиток), (представник – гр. Мазур О.І.) (далі – Звернення).

З матеріалів Звернення Відділенням встановлено що, на зборах мешканців Гуртожитку керівництво державного підприємства «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 85)» (далі – ДП «Підприємство ДКВС України (85)») повідомило про свої наміри щодо припинення, найближчим часом, надання послуг з водопостачання та теплопостачання, також запропоновано перехід будівлі Гуртожитку на автономне електроопалення.

Проте, мережа електропостачання Гуртожитку не розрахована на велике навантаження і потребує модернізації та оновлення, що унеможливлює перехід на автономне електроопалення.

Таким чином, інформація, яка міститься у Зверненні стосується можливого порушення ДП «Підприємство ДКВС України (85)» законодавства про захист економічної конкуренції в частині припинення надання послуг з водо- і теплопостачання мешканцям Гуртожитку.

Разом з тим, чинним законодавством передбачено можливість припинення або обмеження надання комунальних послуг виключно у разі наявності у споживачів заборгованості за отриманні послуги, а отже заборонено припиняти надання послуг з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення споживачам, які сумлінно сплачують за отримані послуги та не мають заборгованості за спожиті вищевказані послуги.

Таким чином, дії ДП «Підприємство ДКВС України (85)», які полягають у припиненні надання послуг з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення мешканцям Гуртожитку до моменту визначення іншого виконавця таких послуг, можуть містити ознаки порушення, передбаченого пунктом 5 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках надання послуг з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення мешканцям Гуртожитку, а саме: часткової або повної відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел його придбання.

У зв’язку з цим, адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 24 грудня 2020 року надала
ДП «Підприємство ДКВС України (85)» обов’язкові для розгляду рекомендації, вжити вичерпних заходів щодо подальшого забезпечення мешканців гуртожитку сімейного типу державної установи «Бучанська виправна колонія (№ 85)», який розташовано за адресою за адресою: Київська обл., смт Гостомель, вул. Ярова, буд. 283-А послугами з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення до моменту визначення іншого виконавця таких послуг.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux