Північне МТВ надало рекомендації сільраді на Житомирщині у зв’язку з непроведенням нею конкурсу щодо вивезення відходів

Опубліковано 20 липня 2023 року о 11:11

Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді бездіяльності Вчорайшенської сільради Житомирської області: орган самоврядування не проводив конкурси на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів.

Відділення у межах Київської, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей здійснює заходи державного контролю за дотриманням виконавчими комітетами/органами сільських, селищних рад законодавства про захист економічної конкуренції на ринках надання послуг з вивезення твердих побутових відходів. Під час цих заходів було встановлено, що Вчорайшенська сільська рада в особі її виконавчого комітету з моменту її створення територіальної громади не проводила конкурси на визначення виконавця послуг цих послуг, а процес вивезення побутових відходів мав безсистемний характер.

Відповідно до Закону України «Про управління відходами» виконавця послуг з вивезення побутових відходів орган місцевого самоврядування визначає на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Слід зазначити, що конкурс по своїй суті – це конкурентний спосіб здобуття права вивезення побутових відходів. Основною метою проведення таких конкурсів є розвиток конкуренції поміж надавачами послуг та відбір виконавця, спроможного забезпечувати якісні послуги за прийнятними цінами.

За результатами розгляду матеріалів відповідного державного контролю
20 липня 2023 адміністративною колегією Відділення Вчорайшенській сільській раді були надані обов’язкові для розгляду рекомендації - у двомісячний строк з дати отримання вказаних рекомендацій забезпечити організацію конкурсної процедури визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів в територіальних межах територіальної громади відповідно до норм чинного законодавства

Важливо! Органи місцевого самоврядування не лише зобов’язані проводити конкурс на визначення виконавців послуг з вивезення відходів, а й не допускати включення дискримінаційних критеріїв до кваліфікаційних вимог учасників відбору.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux